SOLVARME

Hvad er solvarme?

Er du på jagt efter en måde at gøre dit hus mere miljøvenligt? Så er et solvarmeanlæg helt sikkert en løsning for dig. Anlægget kan sammensættes med et gasfyr eller andre energiformer, og vil være prikken over i'et i et miljøvenligt hus.

Solvarme er at omsætte solens energi til varme i ét kredsløb uden at udsende CO2 eller andre stoffer til skade for miljøet. Et solvarmeanlæg er en løsning til at nedbringe CO2-udledning i dit hus og består af en eller flere solfangere med rør med en frostsikker væske, som bliver opvarmet af solens stråler. Via en cirkulationspumpe pumpes væsken rundt mellem solfangerne og husets varmtvandsbeholder.

Hvordan bliver det opsat?

Solfangere monteres på husets sydvendte tag på samme måde som et solcelleanlæg. Har man ikke et sydvendt tag, kan anlægget også placeres på et udhus eller opsættes på jorden nær huset. Opsætning af et solvarmeanlæg vil typisk tage 1-3 dage alt efter størrelse og omfang. Efter opsætningen vil en af vores dygtige medarbejdere sætte dig godt ind i, hvordan dit nye solvarmeanlæg fungerer.

Fordelene ved solvarme:

  • Det er CO2-neutralt og miljøvenligt
  • Det er en driftsikker energikilde
  • Det kræver minimalt vedligeholdelse
  • Det nedsætter de månedlige eludgifter